Jeg er født i 1957 i Frankfurt am Main af en tyskfødt mor og en dansk far og har boet mange steder i mit liv: Bogø, Nykøbing Falster, Kolding, USA (i Cedar Rapids, Iowa), Tanzania (i Iringa), i Bagsværd, på Østerbro og siden 1985 på Krogerup Højskole i Humlebæk. 

Jeg er i 2018 stoppet som forstander på Krogerup Højskole og er flyttet i et dejligt træhus i Espergærde.

Jeg var i 10 år (2008-2018) forstander på Krogerup, hvor jeg boede med min mand, Nils Ekner. Jeg var skolens musiklærer i 25 år (1983-2008), inden jeg blev forstander. Jeg har undervist i sammenspil, i sang og i kor og spillet til fællessangene.

Jeg har to børn: Simon er er jazztrommeslager og er Bachelor fra Det rytmiske konservatorium og Sarah er uddannet i Musikvidenskab, er vokalcoach og sangerinde, bl.a. i Baobab Sisters.

D. 8.6.2018 havde jeg afskedsreception efter 35 år på Krogerup. Det var en stor dag.

Musik, musik, musik
Jeg er uddannet cand. phil. i Musikvidenskab på Københavns Universitet – et studie der passede fint til mit temperament med både teori og praksis. I min ungdom var der stor mangel på gymnasielærere, så allerede som 20-årig havde jeg mit første job på Søborg Gymnasium, siden på Falkonergårdens Gymnasium og derefter på Krogerup Højskole, hvor jeg blev hængende på den fede måde i 35 år (det håber jeg også andre synes) – 25 år som musiklærer og 10 år som forstander.

Afrikansk korsang
Mit liv har været stærkt præget af mine teenageår i Tanzania og på studiet skrev jeg speciale om afrikansk korsang. Det førte bl.a. til at jeg startede vokalgruppen Papaya i 1986 som specialiserede sig i afrikanske sange og som jeg ledede i 22 år samt udgivelsen af tre korhæfter med afrikanske sange. Nu er jeg leder af den kvindelige vokalgruppe Baobab Sisters, som jeg har haft siden 2009.

Jeg rejser meget privat og med Baobab Sisters og tror på mangfoldighed og inklusion.

Her er en artikel fra Ugebladet Søndag nr. 31 fra d. 27.7.2020